
 

 

 

SULTAN CITY COUNCIL  

AGENDA ITEM COVER SHEET 

 

ITEM NO: A-1 
  

DATE:  June 10, 2010 
 

SUBJECT:  Planning Board Appointments: 
  

CONTACT PERSON: Robert Martin, Community Development Director 
 

ISSUE: 
The Council issue is to consider the appointments made by the Mayor and determine 
whether to confirm those persons as members of the Planning Board as provided by 
Sultan Municipal Code 2.17.090. 
 

SUMMARY: 
The Planning Board memberships of Mr. Steve Harris and Mr. Bob Knuckey are due to 
expire on July 1, 2010.  Both members have expressed interest in being reappointed to 
another two-year term. 
 

DISCUSSION:  
1. Appointments to the Planning Board are made according to provisions of Sultan 

Municipal Code (SMC) 2.17.090 and 2.17.100 (Attachment A).  The process 
involves appointment by the Mayor and confirmation by the Council. 

2. Terms are for two years with unlimited reappointment. 
3. As there are two positions currently set to expire.  Both members have 

expressed interest in being reappointed. 

 
The Mayor has recommended to the City Council that Mr. Steve Harris and Mr. Bob 
Knuckey be reappointed to two-year terms beginning July 1, 2010 and expiring July 1, 
2013. 
 

ALTERNATIVES: 
 

1. The Council may refuse to confirm the appointments, thereby requesting the 
Mayor to make alternative appointments.  

2. The Council may confirm the appointment as provided in SMC 2.17.090. 
 

ACTION: 
Move to confirm the Mayor’s appointments of Mr. Steve Harris and Mr. Bob Knuckey to 
the Sultan Planning Board as provided by SMC 2.17.090, for two-year terms beginning 
July 1, 2010 and expiring July 1, 2013.



 

 

 

 

 

SULTAN MUNICIPAL CODE 

 

2.17.090 Appointments to planning board. 

All members of the planning board shall be appointed by the mayor and 
confirmed by the city council. Appointments shall be made in a 
nondiscriminatory manner, without regard to age, race, sex or political 
affiliation. (Ord. 924-06 § 3) 
 

2.17.100 Terms of appointments to the planning board. 

Two of the initial appointments to the planning board shall be for a one-year 
appointment. Three of the initial appointments to the planning board shall be 
for a two-year appointment. All subsequent appointments to the planning 
board shall be for a term of two years, unless the appointment is to fill the 
balance of an existing term, in which event the term shall be the balance of 
the term. Members may be reappointed an unlimited number of terms. (Ord. 
924-06 § 4) 
 


