
 
 

SULTAN CITY COUNCIL  
AGENDA ITEM COVER SHEET 

 
ITEM NO:  Presentations by Applicants for Planning Board Position                  
  
DATE:  December 11, 2008  
 
SUBJECT:  Planning Board Appointments 
  
CONTACT PERSON: Robert Martin, Community Development Director 
  
ISSUE:   
The Mayor has asked the three applicants for the open position on the Planning Board 
to make a 5 minute presentation to the Council prior to deciding on an appointment. 

 
SUMMARY: 
The Mayor has received applications from Mr. Jerry Knox, Ms. Robin Shaw, and Mr. 
Paul Pollard, expressing interest in Planning Board membership.  No other applications 
were received during the open application period. 
 
The mayor and a panel including Councilman Ron Wiediger, Planning Board Chair 
Frank Linth, and city staff, interviewed the applicants on November 19th.  After each 
interview, the Mayor invited each applicant to make a 5-minute presentation to the 
Council prior to the Mayor’s decision to appoint one of the applicants for the single open 
position. 
 
The presentations will be open to the public.  The Council will then go into executive 
session to discuss the applications with the Mayor.  In the Action Item portion of the 
regular meeting, the Mayor will announce the appointment and the Council will be asked 
to confirm the appointment as provided by the Sultan Municipal Code (SMC). 
 
ANALYSIS:  

1. Appointments to the Planning Board are made according to provisions of Sultan 
Municipal Code (SMC) 2.17.090 and 2.17.100.  The process involves 
appointment by the Mayor and confirmation by the Council. 

2. Terms are for two years with unlimited reappointment. 
 

ACTION: 
Attend the presentations of the applicants.   
Action on the appointment is taken in the Action portion of the agenda. 
 
ATTACHMENTS:  

A.  Applications for Planning Board membership 
B. SMC 2.17.090, 2.17.100 

 



 
 

 
 
 
 

ATTACHMENT B 
 
 

SULTAN MUNICIPAL CODE  
 
2.17.090 Appointments to planning board. 
All members of the planning board shall be appointed by the mayor and 
confirmed by the city council. Appointments shall be made in a 
nondiscriminatory manner, without regard to age, race, sex or political 
affiliation. (Ord. 924-06 § 3) 
2.17.100 Terms of appointments to the planning board. 
Two of the initial appointments to the planning board shall be for a one-year 
appointment. Three of the initial appointments to the planning board shall be 
for a two-year appointment. All subsequent appointments to the planning 
board shall be for a term of two years, unless the appointment is to fill the 
balance of an existing term, in which event the term shall be the balance of 
the term. Members may be reappointed an unlimited number of terms. (Ord. 
924-06 § 4) 
 


